De tre meditationer og klokkerne

4 minutters meditationen kaldes også Åndedrætsrummet. Det er den korteste meditation, og den øvelse som forbinder den formelle træning med den uformelle træning. Åndedrætsrummet kan bruges så ofte det er muligt, idet den tilbyder en hurtig og effektiv måde at få fokuseret opmærksomheden og etableret et bevidst nærvær.

10 minutters meditationen er en udvidet version af åndedrætsrummet. Instruktionerne er stort set identiske, men der er givet bedre tid til at lade de enkelte elementer folde sig ud. Meditationen giver således en bedre mulighed for at træne opmærksomhedsfokus og koncentration.

20 minutters meditationen tilføjer en ny dimension; nemlig opmærksomheden på lydene i vores omgivelser. I denne meditation rettes fokus således ikke kun mod indre fænomener som tanker, følelser og fysiske fornemmelser, men også mod den verden som omgiver os. Denne meditation giver derved mulighed for at øve sig i at være med det, der er i os selv, men også med det, der er omkring os.

Klokkerne kan anvendes når man ønsker at lave en meditation uden at blive guidet. Klokkerne ringer med intervaller af tre minutter, og man kan dermed slippe opmærksomheden på at holde øje med tiden, og koncentrere sig fuldt ud om sin meditation.